Művészetterápia


Művészetterápiás csoport indul 2013.  őszén a jelentkezés függvényében

A művészetterápia a katarzis elvén az alkotó folyamatot vonja be a terápiába. Lehetőséget teremt problémák megoldására, melyek nehezen megfoghatóak, vagy annak ellenére, hogy szavakkal már annyiszor átrágtuk, de meghaladni nem sikerült őket. Az alkotó folyamat a tudattalan szimbolikus nyelvét, és a mindannyiunkban élő laikus művészt aktivizálja, hívja segítségül az önismeret fejlesztéséhez, az alkotó kreativitás megéléséhez, a fejlődéshez és a pszichés problémák megoldásához. Éppen ezért javasolt egészségesek, nehéz élethelyzetek terhét cipelők számára és különféle testi-lelki problémákkal küzdők számára egyaránt.

Művészetterápiás csoportunk Budapesten, 2013. őszén indul  5-8 fő jelentkezése esetén. Egy szombat délelőtti 3 órás
kiscsoportos alkalom 5 ezer forintba kerül, amiben az alkotáshoz szükséges eszközök is benne vannak. Jelentkezni lehet: kunsagi.andrea@t-online.hu vagy a 06/30/3115128-as telefonon.

Az egészséges ember nyugodt, derűs, kreatív, alkotóképessége és munkaképessége birtokában segítőkész, karitatív, a társadalmi szükségletekre érzékenyebb és azokban mások segítségére tud lenni. Önmaga kiteljesítése közben elégedett, örömteli életet él, ami a környezete és önmaga számára is az egészség garanciája. Ehhez segít hozzá a művészetterápia, a flow-élmény és az alkotó tevékenység terápiás alkalmazása által.


Szorongásos zavarok,
pánik,
depresszió,
kapcsolati problémák,
döntésképtelenség,
krízishelyzet,
kapcsolatteremtési nehézségek,
szexuális problémák,
pszichoszomatikus betegségek,
fájdalmak,
veszteségek,
vállalkozási nehézségek,
teljesítmény- és tanulási problémák,
önismeret igénye,
stressz- és konfliktus kezelési nehézségek,
önértékelési problémák esetén
mindenképpen érdemes pszichológushoz fordulni.

Dr. Kunsági Andrea
klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus