Terápiás módszerek


Segítő beszélgetés
 
- Rogers személyközpontú terápiás szemléletén, az értő figyelem sajátosságain alapul, a bizalom, a támogató légkör gyógyító hatásával.

Hipnózis
- módosult tudatállapotban végzett terápia, katatím képélmény, ericksoni technikák és más módosult tudatállapotban használható eszközök, NLP, ego-state stb. felhasználásával. Lehetőséget teremt a verbálisan el nem érhető lelki történések átdolgozásához, tudattalanul működő szokásaink átalakításához, a sérült lélek gyógyulásához.

Kognitív terápia
- a problémás gondolkodás, a szemlélet, a negatív automatizmusok, gondolkodási sémák megváltoztatásával segíti az egyén gyógyulását.

Analitikusan orientált terápia
-
a pszichoanalízis terápiás eszköztárát használjaa klasszikus pszichoanalízisnél rövidebb, de annak elveit felhasználva a probléma feltárására törekvő, a kapcsolatok dinamikájára épülő módszerekkel.

Integratív terápia
-
az önállóan is egész terápiás módszerek továbbfejlesztésével, összekapcsolásával, az egyén sajátosságai és a probléma természete szerint ideális terápiás eszközök felhasználásával segíti a gyógyulást a testi és lelki betegségekből.

Családterápia, párterápia
-  a családban működő szerepzavarok, tudattalanul működő hibás minták, kommunikációs akadályok leküzdésére alkalmazzuk, rendszerben gondolkodva a pár, a család és a korábbi generációs hatások feltárásával és megváltoztatásával a közösen megfogalmazott célok érdekében.

Művészetterápia, művészet-pszichoterápia
 
-  az alkotó folyamat gyógyító erejét, a kreativitás önismeretet segítő hatását, a bennünk élő laikus művészt hívjuk segítségül a pozitív énkép kialakításának eszközeként. A feszültségek, stressz-hatások csökkentésére, verbálisan nehezen megközelíthető problémáknál, az örömkészség zavarainál, önismereti problémáknál alkalmazzuk  önállóan vagy integratív terápia keretében.

Mikor érdemes pszichológushoz fordulni?
Pszichológus segítségére mindenkinek szüksége lehet az életben, váratlan élethelyzetek, traumák, krízisek miatt, vagy egyszerűen azért, mert szeretne egészségesebb életet élni, jobban megismerni önmagát, tudatosabban, boldogabban alakítani az emberi kapcsolatait.

Pszichológushoz forudulni nem a gyengeség jele, éppen ellenkezőleg. Kell ahhoz erő, bizalom és bölcsesség, hogy tudjuk, hogy mikor vagyunk képesek mi magunk, külső segítség nélkül megoldani a problémáinkat és mikor kell egy hozzáértő segítő, aki kívülről, mégis kellő átélési képességgel, nem saját magából kiindulva, - mint a barátok, rokonok, - hanem szaktudással, terápiás eszközök birtokában, szakmai tapasztalattal tudja megmutatni a lehetséges megoldásokat, amiből ki-ki kiválaszthatja a számára megfelelőt.

Pszichoterápiás segítség
Pszichológiai problémák megbeszélésével, megoldásával, pszichoterápiával, tanácsadással Budapesten, Zuglói rendelőmben tudok segíteni. A terápiás beszélgetéseken túl hipnózis technikák, kognitív és analitikusan orientált terápiás módszerek, valamint művészeti terápiás eszközök állnak rendelkezésünkre a különféle lelki problémák gyógyításához önálló vagy integratív terápia formájában.

Önismereti terápiákat, kapcsolati és kapcsolatteremtési problémák pszichoterápiás kezelését vállalom. Foglalkozom pánikbetegséggel, fóbiákkal, szorongásos és depressziós tünetek kezelésével, pszichoszomatikus megbetegedések okainak megszűntetésével, önértékelési problémák megoldásával és más enyhébb, illetve nehezebben elviselhető, súlyosabb probléma terápiájával egyaránt. Várom jelentkezését, ha terápiára, pszichológus segítségére van szüksége.

Andrea 2014
Kunsági Andrea

Telefonszámom: 06/30/31-15-128
E-mail: kunsagi.andrea@t-online.hu


www.kunsagi.com